Olimme eilen Tallinnassa Sukari ,Minna K ,Minna  ja minä.Tarkoitus oli mennä ostoksille ja niin myös menimme.Laivamatka sinne meni hyvin ,vaikka laivalla oli tungosta.Triin oli meitä satamassa vastassa .Pakkauduimme siis kaikki farmariautoon ja suunnitimme kohti Karnaluksia.Siellä oli paljon suomalaisia, viimeeksi kun kävin, niin kuului ympäriltä enimmäkseen venäjää.Siellä alkoi melkoinen pitsien hypistely ja metallikoristeiden tiirailu.Minä en nappeja ja nauhoja tarvinnut  joten keskityin pitseihin.Metallikoristeita ostin samoin satiinikukkia ja organzanauhasta tehtyjä kukkia.Niin ja tietysti katselin huovutus lankaa ja muita huovutustarpeita.Samalla etsin konekirjontalankaa mutta en löytänyt sellaista mitä hain.Siellä tuli kuuma ja mitä enemmän tavaraa katseli niin sitä enemmän teki mieli lisää.Ostin vielä pieniä ja isoja hiottuja lasia koristeita jossa on vain se huonopuoli miten ne kiinnittää kun ei ole tarraa,kaipa sekin jotenkin onnistuu.

Sieltä siirryimme Viru-keskukseen sieltä en muistaakseni ostanut kuin kumin ja terottimen, kun juuri olin täydentännyt paperivarastoni kaksiviikkoa aikaisemmin.

Sieltä suunistimme taiteilija tavaraliikkeeseen jossa oli ihania värejä myös lasin maalaukseen ja muuhunkin,Katselin myös Copic-tusseja mutta ne ei siellä olleet juurikaan halvempia.Sukari  osti sieltä vesivärit jotka oli tosi edulliset.Mutta siintä hän kertoo varmaankin omassa blogissaan.Ainakin hän loisti kuin Naantalin aurinko hyvästä ostostaan.

Sitten lähdimme toiseen liikkeeseen , mutta poikkesimme syömään välillä turkkilaiseen paikkaan, jossa oli  tosi hyvä ruoka.Triinin kielitaito pelasti ainakin minut jos ei muitakin.Sain ruokani sellaisena ,että siinä ei ollut tomattia ja paprikaa joille olen allerginen.Aika meni siinä syödessä ja jutellessa hyvässä seurassa.Tosin annokset oli niin isoja, että minä en onnistunut sen tuhoamissa, vaan puolet jäi.Sääli hyvää ruokaa.Seurasta minä todella nautin.

Ei me keritty sinne toiseen kauppaan kun tuli kiire satamaan.Poikkesimme Rimiin. jotta sain mustaa leipää josta todella pidän.Siitä sitten satamaan ja hyvästelimme Triinin ja menimme laivaan.

Se oli vieläkin täydempi kuin tullessa ,mutta onneksi pääsimme samaan paikkaan kun tullessa ,jossa pääsimme tekemään "oravan nahkakauppoja" rauhassa.Vaihtelimme pitsejä ja koristeita toistemme kanssa.Matka tuntui pitkältä, mutta olihan takana pitkä ja tdella antoisa päivä.Kiitos kaikille matkaseurasta.

Valitettavasti kuvia minulla ei ole, koska unohdin kameran kotiin ja unohdin myös että kännyllä olisi voinut ottaa ainakin jonkinlaisia kuvia.Hmm, tyhmyydestä sakotetaan, niinhän se tuntuu olevan.

Lisäys:Tässä on kuvia ostoksistani:

Viron%20ostokset%20001.jpg

ja nämä on vaihdettu "oravan nahka kaupalla"Viron%20ostokset%20002.jpg

Tässä kokonais kuva metalliesineistä ja timaggeista (harmi akku lopussa kamaresta)

Viron%20ostokset%20003.jpg

Satiini- ja organzakukat ,sakset ja pinsetit jotka ostin (tosin en tajunnut ostavani pinsettejä vaan puikon jolla saan huovutusharjan puhtaaksi ja kyllä minulle nauru maittoi kun avasinpaketin :D )paketin tekstissä oli vain kiinaa niin että kerranko sitä erehtyy.

Viron%20ostokset%20005.jpg

Ostin nämä huovutus villat ne oli kerrassaan herkullisen väriset

Viron%20ostokset%20006.jpg

Ja tottakai piti saada pari muottia josta toisessaon tammenterho ,siili ja sieni muotti .Toisessa on kukkanen olisiko orvokki siltä se näytää

Niin tietysti huovutusneulat unohtui kuvata ja pitsit tässä  nämäkin.

Viron%20ostokset%20pitsit003.jpg